Author photoPR 04.10.2024 19:00

Záujem o bývanie pri Železnej studničke sa extrémne zvyšuje. Rezidenčný projekt Pri Studničke vypredal už viac ako polovicu bytov

Lokalita v blízkosti Železnej studničky, inak nazývaná ako Patrónka, láka postupne viac a viac investorov. Vyznačuje sa dopravnou dostupnosťou, blízkosťou prírody a rozvojom vedeckých a biznisových centier, ktoré pridávajú na zaujímavosti tejto lokality pre obyvateľov, a teda aj pre developerov rôznych rezidenčných projektov.

Zdroj: Pristudnicke.sk. Vizualizácia: KIYO.studio

Zdroj: Pristudnicke.sk. Vizualizácia: KIYO.studio

Jedným z nich je aj vznikajúci projekt rezidenčného bývania Pri Studničke, ktorý už vypredal 44 z ponúkaných 88 bytov. Lokalitu v bezprostrednom okolí projektu čakajú veľké zmeny. Výstavba nového vedecko-výskumného centra či revitalizácia areálu SAV budú znamenať rozmach nového biznisu v tejto oblasti, vďaka čomu bude rásť aj hodnota bytov Pri Studničke, čo môže byť zaujímavé najmä ako investičná príležitosť.

 

Výstavba projektu začala

Rezidečný projekt Pri studničke vzniká na pozemku medzi Centrom vedecko-technických informácií a zanikajúcim administatívno-skladovým areálom. Architektúra je príjemná, kopíruje koryto vodného toku Vydrica, ktorý sa nachádza v jeho tesnej blízkosti. Dokončenie projektu je naplánované na druhý kvartál 2026.

Projekt je najzaujímavejší práve svojou lokalitou. Nachádza sa na pešiu vzdialenosť od obľúbeného lesoparku Železná studnička, podľa ktorej dostal názov, a rovnako tak od vznikajúceho Eset Campusu či areálu Slovenskej akadémie vied. Keďže ide o centrum hlavného mesta, táto lokalita je tak spojením pokojného bývania v prírode a komfortného života v mestskom byte.

Projekt, ktorý je v dnešných dňoch už vo výstavbe, bude tvorený štyrmi samostatnými bytovými domami s rôznou podlažnosťou. Prvý, najnižší bytový dom, predstavuje 5 nadzemných podlaží, nasledujú dva 8-podlažné a projekt je ukončený posledným 7-podlažným bytovým domom.

Projekt Pri Studničke je tak svojou architektúrou, ako aj lokalitou ideálnym miestom na bývanie pre rôzne skupiny ľudí od mladých cez páry až po rodiny s deťmi. Vysoký záujem o byty láka aj množstvo investorov, ktorí v ňom vidia výhodnú investičnú nehnuteľnosť s potenciálom zvyšujúcej sa hodnoty.

 

Projekt dostane príjemnú architektúru, ktorá kopíruje vodný tok Vydrica. Zdroj: Pristudnicke.sk

 

Pod bytovými jednotkami sa bude nachádzať priestranná dvojpodlažná garáž s parkovacími miestami pre viac ako 120 áut, ktoré si budúci majitelia bytov môžu zakúpiť. Súčasne bude možné parkovať aj na niekoľkých vonkajších parkovacích miestach, ktoré bude dopĺňať stanica na nabíjanie elektromobilov. Ku každému bytu je možné zakúpiť aj viac parkovacích miest, čo môže byť zaujímavé pre investičné byty, pretože viaceré parkovacie miesta pridávajú na hodnote. 

Rozmiestnenie bytových domov zároveň vytvorí dva dvory – predný občiansky, kde sa budú zároveň nachádzať dve obchodné prevádzky, a zadný, oddychový, otočený smerom k potoku Vydrica. Atmosféru zadného dvora bude dotvárať rozsiahla zelená parková úprava.

 

Park zadného dvora je ideálnym miestom na oddych v prírode, ktoré budú mať obyvatelia len pár metrov od domu. Zdroj: Pristudnicke.sk

 

O byty je enormný záujem

Developer projektu Studnička Development nedávno ohlásil, že už bola predaná viac ako polovica bytov. V projekte sa pritom buduje 88 samostatných bytov, z toho 20 menších, 1,5-izbových apartmánov a bytov, 26 dvojizbových, 26 trojizbových a 16 štvorizbových bytov.

Za vysokým záujmom podľa developera stojí práve výhodná lokalita, v ktorej sa projekt Pri Studničke nachádza. Novým obyvateľom zaručuje dopravný uzol Patrónka blízkosť občianskej vybavenosti vrátane nemocnice či škôl. Rovnako je tak blízko do bratislavských biznis zón alebo do vedecko-výskumného kampusu Slovenskej akadémie vied. Zároveň sa projekt nachádza v pešej vzdialenosti od lesoparku Železná studnička, ktorá je obľúbeným miestom na šport či oddych.

Developer stavil na prírodné prostredie, v ktorom sa projekt nachádza, a vysoký štandard. Každý byt má obľúbené francúzske okná alebo okná so zníženým parapetom pre dostatok denného svetla. Všetky byty disponujú balkónmi, ktoré sú v prípade prízemných bytov nahradené súkromnými predzáhradkami. Štvorizbové byty na ôsmom podlaží majú navyše prístup na strešnú súkromnú terasu s krásnym panoramatickým výhľadom na Malé Karpaty a mesto.

Tieto byty sú tak zároveň zaujímavou investičnou príležitosťou. Rôznorodá ponuka bytov v projekte dáva investorom možnosť ideálnych investičných bytov, ktoré majú vďaka rozvojovej lokalite potenciál zvyšovať svoju hodnotu.

 

Výhľady na Malé Karpaty. Zdroj: Pristudnicke.sk. Vizualizácia: KIYO.studio 

 

Jednoduchšie financovanie priamo cez developera

Ceny bytov sa pohybujú od 180-tisíc za 1,5-izbové byty a apartmány až po viac ako 700-tisíc eur za spomínané 4-izbové byty na najvyšších podlažiach so súkromnými strešnými terasami. Priemerná cena za m2 sa pohybuje pod 5.000 €.

Developer ponúka navyše aj možnosť komfortného financovania v spolupráci so svojimi partnermi Comfort Finance. Týmto financovaním by mal potenciálny kupujúci ušetriť čas pri vybavovaní hypotéky. O všetko sa postará finančný zástupca, ktorý vie navyše odporučiť najlepší plán v prípade, ak by kupujúci chcel túto nehnuteľnosť ako investičnú.

 

Byty budú priestranné s dostatkom prirodzeného svetla v denných miestnostiach. Zdroj: Pristudnicke.sk

 

Prílev investícií do blízkosti lokality Patrónka naberá na obrátkach

Lokalita Patrónka v poslednom čase zažíva obrovské zvýšenie intenzity výstavby a revitalizácie.To láka množstvo developerov a investorov, ktorí vnímajú potenciál tejto lokality. Hoci bola v minulosti považovaná za industriálnu zónu s pomerne riedkou zástavbou, dnes je spojenie biznis zóny, centra vedy a techniky, ako aj príjemná prírodná atmosféra Železnej studničky veľkým lákadlom pre budúcich obyvateľov nových rezidentských projektov.

Jedným z najočakávanejších projektov v tejto oblasti je Eset Campus, pod ktorý sa podpísalo architektonické štúdio Pantograph, ktoré stojí aj za architektúrou projektu Pri Studničke.

Plánovaná centrála nadnárodnej spoločnosti v podobe kampusu s administratívnymi a vývojovými kapacitami má plánované dokončenie stanovené na rok 2027. Mala by tu byť aj verejná časť doplnená o vybavenosť v podobe kín, gastroprevádzok a ďalších služieb pre širokú verejnosť.

 

Od ESET Campusu sa očakáva, že posunie lokalitu vpred. Zdroj: ESET 

 

V lokalite Patrónka sa nachádza aj sídlo najväčšej a najvýznamnejšej vedeckej inštitúcie – Slovenskej akadémie vied. Areál má v najbližších rokoch dostať úplne novú, modernú podobu. V budúcnosti bude zároveň otvorený smerom k verejnosti, čo plánujú docieliť vytvorením atraktívneho verejného priestoru. Architekti zodpovední za projekt revitalizácie ho predstavujú ako nový vedecký kampus budúcnosti.

 

Nový areál SAV dostane aj moderný hlavný vstup. Zdroj: SAV.sk 

 

Revitalizácie by sa mala dočkať aj bývalá továreň na patróny, po ktorej časť Patrónka dostala svoj názov. Prvotný plán obnovy predstavil Bratislavský samosprávny kraj už v roku 2020. Postupne by na jej mieste malo vzniknúť kultúrno-kreatívne centrum.

Veľké ambície do budúcnosti má aj bratislavská ZOO. Nové vedenie plánuje vytvoriť najlepšiu ZOO pre zvieratá v regióne. Už začiatkom tohto roka sa rozhodli využiť prázdny priestor pri vstupe a vybudovali Gazdovský dvor. V pláne sú aj ďalšie zmeny, ktoré majú udržať v ZOO dostatok prirodzeného prostredia pre zvieratá. Chcú vytvoriť vhodné podmienky plné zelene, ktoré prispejú k celkovému zážitku návštevníkov aj spokojnosti zvierat.

Celkovo sa tak vytvorí pomyselný ťah spájajúci Železnú studničku, budúci Eset Campus, areál SAV, ZOO Bratislava, kampus STU až po Botanickú záhradu a nábrežie Dunaja. Projekt Pri studničke teda stojí v srdci lokality s potenciálom stať sa IT, vedeckým aj biznis a zároveň oddychovým centrom Slovenska.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube