Author photoPR 12.10.2024 09:00

Záhadné bilboardy v Bratislave a Košiciach: Kto stojí za „Umením Udržateľnosti“?

Hlavné mesto a metropolu východu zaplavili záhadné bilboardy s tajomným vizuálom: silueta ženy z betónu a kvetinový veniec okolo nej. Claim „Umenie udržateľnosti“ vyvoláva otázky: Je to reklama na nový ekoprojekt, developerskú firmu alebo niečo úplne iné?

Autor: Nino Belovič / YIM.BA

Autor: Nino Belovič / YIM.BA

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o reklamu na nejaký umelecký projekt, prípadne urbanistickú iniciatívu. Kombinácia surovej štruktúry betónu a jemných kvetov vytvára silný kontrast, ktorý reflektuje dve naoko protichodné témy: industriálnu mestskú krajinu a prírodnú krásu. Claim „Umenie Udržateľnosti“ naznačuje, že za týmito bilboardmi sa môže skrývať hlbší environmentálny odkaz. V dobe, keď téma udržateľnosti rezonuje vo všetkých oblastiach života od módy cez stravovanie až po architektúru, nie je prekvapivé, že sa reklama zameriava práve na tento trend.

Kto však za touto kreatívnou kampaňou stojí? Zatiaľ nie je jasné, či ide o komerčný projekt alebo kampaň súvisiacu s umením. Práve tento prvok tajomstva spolu s originálnym vizuálom vyvoláva v mnohých ľuďoch zvedavosť. Začínajú sa šíriť teórie o tom, že by mohlo ísť o nový urbanistický projekt podporujúci ekologické riešenia v urbanizme alebo dokonca o snahu nejakej developerskej firmy zvýšiť povedomie o udržateľnej architektúre.

Galéria

  • Autor: Nino Belovič / YIM.BA
  • Autor: Nino Belovič / YIM.BA
  • Autor: Nino Belovič / YIM.BA
  • Autor: Nino Belovič / YIM.BA

Možno sa za touto kampaňou skrýva úplne nová značka, ktorá chce týmto spôsobom predstaviť svoje produkty či služby, založené na princípoch udržateľnosti.

Či už ide o komerčnú alebo kultúrnu kampaň, jedno je isté – bilboardy dokázali vzbudiť pozornosť a otvorili diskusiu o tom, ako môžeme udržateľnosť zakomponovať do nášho každodenného života.

Veríme, že odpovede na tieto otázky prídu už čoskoro. Možno nás čaká odhalenie, ktoré nám ukáže, že umenie a udržateľnosť dokážu ísť ruka v ruke spôsobom, o akom sme doteraz ani nesnívali.

 

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube