Author photoAdrian Gubčo 24.10.2018 09:30

Construction update: Petržalka City B, 9.10.2018

Ako je zrejmé z posledných niekoľko príspevkov, počtom obyvateľov najväčšiu mestskú časť a sídlisko Petržalka stavebný rozvoj neobchádza. Nové projekty však nepribúdajú len po okrajoch sídliska, ale vo vnútorných polohách. To je prípad projektu Petržalka City (B), ktorý bude súčasťou budúceho jadra štvrte.

Petržalka City B je vo vysokom štádiu rozpracovanosti, aktuálne sa dokončuje fasáda od Chorvátskeho ramena a na podnoži s občianskou vybavenosťou a realizujú sa práce v interiéroch. Developeri Lentimex Development a Sollaris Developers, v prípade tohto projektu napojení na realitný fond Poštovej banky, plánujú budovu dobudovať ešte v prvej polovici roka 2019.

Petržalka City B je tvorená pomerne mohutným, 14-podlažným objektom, ktorý proporciami pripomína tzv. terasové panelové domy, rozkladajúce sa okolo Centrálneho petržalského koridoru. Ukrýva v sebe 138 bytov, vyše 1,2-tisíc metrov štvorcových občianskej vybavenosti a 144 parkovacích miest.

Lukratívnejšou časťou sa obracia k atraktívnemu Chorvátskemu ramenu, do ktorého bude orientovaná časť prevádzok a kde je potenciál vzniku príjemnej promenády. Architektúrou budova nadväzuje na prvú fázu (hoci s viditeľnými ústupkami), autormi konceptu sú kancelárie Bluhm Partner a Viest Architekti.

Projekt je súčasťou širšieho konceptu premeny celého tzv. Centrálneho rozvojového koridoru, ktorý sa tiahne Petržalkou od severu na juh v dotyku s plánovanou trasou električky (predtým metra či rýchlodráhy). Kým nie je trať postavená, pre územie platí stavebná uzávera, tá sa však môže chýliť ku koncu spolu s približujúcim sa (snáď) termínom spustenia realizácie úseku trate až po Janíkov dvor. Následne sa tieto územia odblokujú.

Projekt pre to najatraktívnejšie územie – priamo naproti Petržalka City A a B cez Chorvátske rameno – pripravuje developer IURIS Group. Prvé konkrétne novinky k tomuto zámeru sa očakávajú už v priebehu niekoľkých týždňov až mesiacov.

Sledujte YIM.BA na Instagrame.

Sledujte YIM.BA na YouTube.

Galéria

  • Pohľad od Chorvátskeho ramena, vpravo prvá fáza developmentu
  • Fasáda má nadväzovať na prvú fázu Petržalka City, hoci postráda celkovú eleganciu tejto časti projektu
  • Pohľad z petržalského
  • Pohľad od Rusovskej cesty
  • Fasáda je pomerne jednoduchá, developer sa zbavil prevetrávaných fasád
  • Zdroj: Lentimex Development + Sollaris Developers

Mapa projektu

Komentáre

Najčítanejšie

Zo Slovenska

Tlačové správy

Instagram

Informácie o projektoch, výstavbe a architektúre v Bratislave | Information about development and architecture in Bratislava, Slovakia

Pozrieť viac

YouTube